Shopping rundaFoto: Googel

Ska snart åka i väg till skolan för att sedan besöka alla inrednings butiker i Karlstad med klassen för att inhandla in för kockarnas 20 årsjubelium som är på lördag. Det börjar närma sig och allt måste vara klart innan lördag för det är enda chans vi får i lokaen och det är då allt ska upp. Tar med mig kamerna så hoppas vi att jag får upp några godbitar här på bloggen.

Ligger fortfarande högt på höstens färg listor

Foto: Hemtex Kollag Jenny Grimberg

Den lila färgen ligger ännu kvar på topp listorna om höstens färg och det ska vi inte klaga på. Den lila färgen ger en varm känsla i rummet, krypa ner under en stor filt och ta en kopp té så är fredags myset fixat. Hemtex har ett enormt utbud av textiler och andra förmål i färgen lila. Får nog bli ett besök där snart.


En hylla som påminner om hur man viker ett pappersflygplanFoto: Pid.se Kollage Jenny Grimberg

Att hitta snygga vägghylla kan ibland vara super svårt. I allafall för mig. Jag vill ha den där perfekta för att ställa speciella saker som betyder mycket för mig men även få upp andra förmål. Hyllan är den du du lyfter fram sakerna som står på den.  Knickding hyllan har en härlig känsa och form som gör de "vanliga" hyllplanen lite tråkiga. Just för att lyfta fram sakerna som står på hyllan tycker jag den här är perfekt. Jag fick titta länge på den för att förstå den och efter att ha läst beskrivningen fall det på plats. En mjuk hylla som påminner om hur man viker ett pappersflygpaln är den perfekta beskrivningen, Knickding hyllan finns i många olika färger. Ta en titt in på pid som är en sida med inrednings detaljer med lite personlighet i.

Grand Cru vattenkaraffFoto: Frapp

Vatten är en viktig tillskott vi måste ha för att klara oss. Och visst blir man mer motiverad av att dricka om det står en snygg vattenkaraff på bordet. Grand Cru vattenkaraff fick jag av Frapps nyhetsbrev och fastnade. Gillar formen på den med blandingen av lite kanting och även rundingen. Den snygga halsen får ju en extra guld stjärna från mig och även Erik Bagger som är formgivaren.

Här snackar vi SKOhornFoto: Perlan Living

Fick se dessa skohorn på Perlan Living och fick ett morgon skratt. Vilket nöje det skulle bli att sätta på sig skorna även fast det är en rikigt höst dag om detta skohorn stod i hallen. Inte bara att det funkar praktisik utan funkar utmärkt till prydnad. Jag fall i allfall pladask och det blir att fixa en sådan när jag flyttar hem i från.

Östra Hamngatan 3Foto: Alvhem, mäklar & interiös Kollag Jenny Grimberg

Nu på morgon kvisten här jag har tittat in små lägenheter på Alvhem mäklara och interiörs hemsida. Väldigt intressant och se vad som finns på marknaden inom lägenheter. Denna lägenhet hittade jag och finns på Östra Hamngatan i Göteborg och är verklinge ett bra exempel på små lägenheter  som är inreda på ett väldigt snyggt sätt.  Sne tacket med två fönsterkuper med golv fönster och den ljusa färgen får lägenhet att kännas stor och rymlig. Den lilla sovalkov gör att man smart får borta sängen och är stor nog till en 120 sängen. Väljer man hellre att kombinera soffan och sängen med en bäddsoffa funkar utrymet som antingen plugg eller en mysigt läshörna. 
Lägenheten ligger på 20.5 kvm på femte våningen av fem, och för mig vore det super mysigt och en lägenhet jag skulle kunna tänka mig att slå mig ner i efter skolgången. Är ni mer intresserad så titta på på Alvhems sida där dem har många andra fina lägenheter inom Göteborg.

Hemma hos FurnishFoto: Furnish Kollag: Jenny Grimberg

Visst kan man känna ibland att det är svårt att inreda små ytor på ett snyggt sätt som man känner känns rätt. Titta in på Furnish och hittade dem här bilderna som hon har lagt upp på sitt badrum. Badrumet är 2kvm och är otroligt fint. Använt snygga färger och när jag tittar på rummet känns det luftigt och härligt. Vill ni titta in och läsa mer om hennes badrum finns hon här. P.s Det är en toppen blogg för er som vill läsa mer om inredning :) D.s

Téa mys till höst

 

Foto: Frapp Kollage: Jenny Grimberg

Höstens kyla kommer snart och knackar på dörren och den stora téa trenden kommer inte lång efter. Ur Menus serie Svart kontur finns dessa termoskoppar som  formgivaren av Pernille Vea Har skapat. Dem är perfekt på det sättet att dem håller värmen och kyla otroligt bra. Dessa placerar jag högt upp på min önskelista för jag har samma problem varje gång att jag inte hinner dricka upp téat innan det har blvit kallt. Och de håller ju kylan så perfekt att ha en kall svalkande läsk i till sommare. Massa plus till Frapp som säljer såna här smarta grejer.


NyckelskåpFoto: Design Collage

Oftas brukar hallen i mindra lägenheter vara extram liten och ibland kan man inte ens få plats med en byrå som man kan lägga nycklarna på. Design Collage erbjuder dette snygga, enkla och praktis nyckelskåp för 715:-. Perfekt att hänga upp på väggen så att alla skor får plats i hallen. I allfall i mitt fall.

Kvarskrap på tallrikarFoto: Annefrid Lundgren

Vet ni hur mycket mat vi slänger per år ? Det är genomsnitt 100 kg mat som vi slänger för att vi tar åt oss för mycket eller att vi helt enkelt inte orkar och tänker inte ett dugg på de som svälter i  samtliga delar av värden. Annefrid Lundgren har formgivit dessa talrikar av kvarskap och jag tycker att dem verklinge får en en tankeställare på hur mycket mat vi faktis lämnar som skulle kunna vara en hel måltid till någon annan. Tallrikarna är även en komisk känsla, inte för allvarlig men vi förstår vad Annefrid menar. Jag ska i allfall tänka mig lite bättre för och hoppas ni göra det också.

Canada goose hemkollektion

Foto: Sköna hem

Av 50 år kunnad av dun väljer nu Canada goose att komma med en ny hemkollektion. Kollektionen består av täcken kuddar och likande. Som jackerna kommer dunet från frigående gäss i Kanada.  Canda goose har tagit hjälp av Elisabet Südow som har formgivitit kuddar med klassik mönster och en röd knapp för kännetecken. Bild och information hittade jag på sköna hem en internett sida om man vill hänga med i inrednings värden.


Det perfekta skrivbordet

Foto: Thehome.se

Om det är nått jag saknar så är det de perfekta skrivbordet men jag har hittat de. Det här skrivbordet är perfekt för att sitta och göra sina läxor, en stationer dator får plats och även den bärbara daton får en plats i hemmet. Just nu sitter jag antingen vid köksbordet eller krypit upp i min stora säng. Ett sånt här skrivbord passar i många olika miljöer vilket är väldigt bra. Ett stort plus är även att den forpressade plywooden som skrivbordet är gjord av är i valnötsfärgad och är super snyggt. Hittade denna snygga sak hos thehome som har otroligt snygga design möbler. Allt från bord & stolar till coola tavlor. Där ifrån kommer ni få se mycket.


Lampa och brödrost bästa vänner

Foto: Zero.se

Den här lampan får mig att tänka tillbaka på en gammal barnfilm som jag tittade mycket på om en bröd rost som hade en vänn som var en lamp. En exakt likadan fast en bordslampa. Hide som den heter har formgivaren Thomas Berstrand tillverkat så jag ska väl ge han och Zero ett tack att jag varje gång jag hittar på den här lampan kommer jag få ett leende på läpparna.


Vett & ettiket vid bordetFoto: Jenny Grimberg

Det händer mycket roligt nu i skolan. Svenska kockaran ska ha 20 år jubileum i karlstad den tredje oktober och dem har bett oss att inreda deras fest lokal. Kommer bli super kul! Men för att få lite mer kunskap om bord dukning och likande var vi på Tullholms gymnasiet och hade föreläsning av att proff. Och ja det kan man faktis kalla han när han har jobbet med bords dukning för kunge och likande. Fick lära oss allt från att knivarnas runda sida ska ligga in mot talriken till bord dekortation med servetter och det var inte lätt men förhoppningsvis hinner vi lära oss.  Tänkte samman ställe en lista med lite bas grejer som gäller som kommer upp här på bloggen inom kort.

Lilac BathroomFoto: Freshome

Idag har huvudvärken vart som en bas trumma i huvudet och därför inte många inlägg här idag. Har tagit mig kragen nu och tänkte visa er detta girl power badrum som jag hittade på Freshome.  Som sagt, Freshome är ingen webb butik men där finns allt om man saknar lite inspiration. Detta badrum är designat av Aquapuls och heter " lilac" bathroom och tjejigt är de. Nu blir det dags att lite efter ett typsikt killigt badrum.Kvinnligt och manligtFoto: Svenssons i Lammhult Kollag: Jenny Grimberg

Här snackar vi kvinnligt och manligt ! Hitta dessa stolar på Svenssons i Lammhult och har ännu inte bestämt mig för om jag gillar dem eller inte. Tycker att dem är otroligt häftiga men funder på hur länge jag tycker de. Formgivaren till dessa är Fabio Novembre och tycker att han har gjort ett bra jobb på att nyskapa. Det måste vara en otroligt känsla att sitta i dem och kvinnligt om man sitter i her stolen. De är charmiga och jag gillar dem allt mer och mer jag tittar på dem. Men här kommer en fråga till er. Dem är som sagt speciella så jag skulle vilja höra eran åsikt om dessa ?
Svenssons i Lammhult är en sida som samlar alla design klassiker på ett ställte och är super bra. Det var även dem som sponsrade Frida i hennes namn tävling. Hade inte vart fel att vinna.

CocoonFoto: Pid.se

Snygga skålar är nått jag personligen har extrem dåligt av. Något som är synd för man använder den ändå relatift ofta. Cocoon skålen hitta jag på pid och den är ju perfekt för att ha godis i. Men även ställe på hall bänken och slänga nyklar och andra saker som måste ha en speciell plats så man slipper leta runt huset. Pid är en super härlig sida med inrednings detaljer, någor som vi kommer se mycket i från här.

Små lådor från IKEAFoto:  Ikea Kollage: Jenny Grimberg


Sånna här små låder tycker jag är super praktiska och det stora pluset är att det finns hur många som helst i olika former, storlekar, färger, mönster vilket gör att du kan välja vilken låda som passar just ditt rum eller lägenhet bäst. Alltid har vi massa små saker som vi behöver men inte gör sig snygga på en hylla, en sådan här låda och det är klart.  Som sagt, super smart! Dessa godbitar hittade jag hos Ikea som har ett stort sortiment inom sånna lådor.

Motorp 99:- Ikea
Formgivare Ikea of Sweden

Nostalgisk 99:- Ikea
Formgivare Jon Karlsson

Nostalgisk 89:- Ikea
Formgivare Jon Karlsson

Skrin 149:- Ikea
Formgivare Ikea of Sweden

Mälla 129:- Ikea
Formgivare Ikea of Sweden


Snygga händer

Foto: Jenny Grimberg

Att få det snyggt på hyllorna är alltid inte lätt bland böcker, filmer eller papper. Hitta dessa händer på Lagerhaus i Göteborg och de skulle vara perfekt för att hålla min böcker på plats. Önskar dock att jag hade fler böcker men det blir nästa projekt efter att skaffat händerna


FredagsmysFoto Jenny Grimberg

Man äter väl mig ögat, är det inte så det brukar heta. Hitta detta snygga set inne på Åhlens när jag var där här om dagen. Tacos går alltid hem hos mig men oftas brukar bordet vara fult av olika skålar av grönsaker, dip osv men att ha ett snurr-fat med skålar på som Sagaform bjuder på i den här serien är ju perfekt ! Serien är också himla snygg.

Yellow inspirationTaklampa Kvart 199:- från IKEA
Bordslampa Kvart 99:- från IKEA
Stol ETC 1699:- från Bolia
Vas Barcelona 249:- från Bolia
Sidobord Trollsta 400:- från IKEA
Tunna Kodd 129:- från IKEA
Kaffebord Muddus 499:- från IKEA  
Laptopställ A-stand DKK 400:- från A-Stand   

Av egen smak har jag valt att göra ett kollage av härliga gula saker. Jag är helt förtrollad i den gula färgen och i mina ögon går det att göra otroligt mycket med gult. En kraftig gul utstrålare mer attityd medans en mjuk gul ger en mer mys ton i ett rum. Jag gillar helt enkelt denna färg och här är mina godbitar.


Vinter mysFoto : Em
Kollage: Jenny Grimberg

Kylan kommer snabbare än vad jag trodde men det har sin charm det också och för med dig många fördelar. Att ge vardagsrumet eller sängen en ny tutch med hjälp av plädar och kuddar är en billig förändring. Dessa två sötsaker heter Kurbits och finns på Em möbler. Gillar att båda två följer samma mönster blir en annan helhet något som är en stor plus för mig.


Små föremål måste också ha sin plats i hemmet.Foto: IKEA
Kollag: Jenny Grimberg


För att få plats med så mycket som möjligt så köper man oftas en stor byrå vilket är bra, för man får ju faktis ner mer saker i en stor än i en liten. Men alla små saker som är tänkt att de ska ligga i den stora byrån slutar med att dem är omöjliga att hitta i den stora lådan. Monika Mulder är formgivaren till dessa smarta grejer. Hopen/komplement är ett sätt med " tyg " låder i olika form och stolekar som man lätt kan ställe ner i den stora byrån och smart och smidigt hålla reda på de små sakerna. Passar perfekt att ha strumpor, skärp och likande i också. Allt som inte är så stort men behöver ha sin plats i hemmet också. Finns att köpa på IKEA och finns i vitt och svart och kostar 89:-


Från tidning till tavlaFoto: Pid.se

Ett snyggt tidningställ är nästan ett måste nu för tiden och det kommer bara fler och fler snygga. Nästan för många kanske. Men jag har hittat min fravorit och det är detta tidningsstället Pictura från inrednings sida Pid som är hur grymt som helst. Två i ett och det gillar jag. Det är ju super praktiskt, och de flesta tidningar har snygga omslag som jag gärna visar som tavla. Ett plus är ju också att när man tröttna så är det bara att man sätter en anna tidning längst fram.


FlowerPot lampan är höstens energi källaFoto: Frapp
Kollage: Jenny Grimberg


Hösten kryper sig sakta men säkert in och för med sig mörkret. Vilket kan vara super mysigt med rätt lampa. Jag är helt förtrollad i Flowerpot lampan som är designad av Verner Panton 1969 under flower power tiden och där efter namnet. Lampan i sig finns i super snygga färger något som kan vara bra att få in i hemmet nu under hösten när det är mörkt och kallt runt om en. Färg är något som ger oss människor ett litet glädje rus, i allfall för mig. Lampan finns att köpa hos Frapp som för övrigt har mycket annat inom inredning.


Inspirations källa om hyllorFoto: Freshome

Freshome är en sida för dig som saknar inspiration, på Freshome  finns allt och lite till. Tyvärr är Freshome inte en webb shop och det går tyvärr inte att köpa möblerna. Men det är som sagt en inspiration källa. Jag fastnade för iden av Ciling Bookshelf som innebär att du flyttar upp böckerna till taket. Som både har positiva och negativa egenskaper.. Du får upp sakerna från golvet vilket innebär att du får större plats för möbler och annat. Det negativa är att du behöver en stol för att nå dem. Men det är något jag skulle stå ut med. 


tänk tillbaka till 1950-taletFoto: Jenny Grimberg

Sagaform har med hjälp av Lotta Odelius tagit fram det gamla porslinet på ett nytt sätt. Sagaforms nya serie RETRO får  en att tänka tillbaka på 1950- talets formgivare. RETRO med sitt kraftiga stiliserat motiv, räta linjer och kontrollerade former lyckas den få den strikta retrokänslan.  Sprang över dessa godbitar inne på hemma avdelningen på Åhlens i Göteborg, tyvärr fans de inte att köpa vi hemsidan och fanns bara på vissa Åhlens butiker. Men RoyalDesign är en sida som har RETRO i sitt sortiment.


Stort Grattis FridaFoto: Sara Olsson     

Så här glad är hon nästan nu, detta var när hon vann stora blogg priset på aftonbladet.

Du gjorde det Frida, den nya bloggen ligger nu uppe och är kanon ! :) Som sagt, det har vart otroligt roligt att vara med under en del av resan och framför allt lära känna tjejen bakom som är en kanon tjej.

Tiokvadrat är som sagt en blogg som jag har startat med hjälp av Frida. Den är  ännu inte klar men på godväg och det känns tryggt och skönt att ha Frida som som bloggcoach som det så fint heter. Nu vill jag att ni tittar in hos henne och säger massa grattis !

http://www.trendenser.se/  det är värt att titta in hos henne :)


Piniwini Foto: Pressbild Karl Andersson & Söner


Linus Swärm är desigen till dessa underbara små verk Piniwini. Min första tanke var hur går detta ihop men det är genomtänk. Piniwini är en väggfast pinne som funkar alldelses utmärkt som hylla för dvd filmer, böcker och tidingar. Smart lösning för att få upp tex filmer på väggen på ett snyggt sätt. Att se vad man har för film och bok intresse ger en en inblick om vem personen är som bor där. Piniwini finns i tre olika djup 120, 175 och 240 mm och maxvikten är 10 kg.

Enkel lösning på fetfläckar på tapetenFoto : Jenny Grimberg


Att bo litet behöver inte beror på att man har lite pengar, och att bo stort behöver inte betyda att man har mycket. men det är trist att kasta pengar på onödiga saker. Tyg är tex en otroligt fett fälla och står en soffa tätt in till en vägg en längre tid så är det omöjligt att slippa undan de stora fett fläckara som blir på tapeten. Något som innebär att vill man inte ha soffan där eller ska flytta så måste man tapesera om väggen. Ett enkelt tips för att förhindra det här är helt enkelt att flytta ut soffan en bit så den inte står intill. Smart och billig lösning.


1000 Chairs

Foto: Jenny Grimberg


1000 Chairs är min nya kärlek inom böcker. Författarna till boken är Charlotte och Peter Fiell som har lyckas  skapa en otrolig inspiration källa. Att bläddra i den och se formgivare så som Paul Irible till Arne Jacobsen och deras verk får en att försvinna bort för en stund. En otrolig bok med 1000 stolar genom 1900-talets design.  Lånade denna bok av Frida och den ligger nu högt upp min önskelista. Taschen är en sida där den finns att få tag på och mycket annat.

Lila inspiration

Ingen har väl missat att lila är höstens hetaste färg. Lila kom egentligen redan i fjol, i modebranschen och nu har äntligen slagit i inredning också och jag är överlycklig. Lila är lätt att använda som accent mot andra basfärger, för att piffa till ett rum så det känns helt nytt. 
 

Måttsatts 15:- från Åhlens
Stol ETC 1699 från Bolia  
Förvaring Nötskinn basket 999:- från Bolia
Dörrmatta 299:- från Bolia
Vas drop 189:- från Bolia  


Black Inspiration

Svart är färgen som alltid funkar. Och självklart gör den det även i höst, ensam eller tillsammans med lila, som kommer starkt (och som ni kan läsa om här ovan). Jag har plockat ihop mina egna svarta favoriter från Åhlens till Bolia och lite där emellan. Hoppas ni gillar det!
Klädhängar Skyline 1799:- från Bolia
Golvlampa Maraquesh 2799:- från Bolia
Byro Curve 1599:- från Bolia
Sidobord Ikea Stockholm 899:- från IKEA
Bokhylla Rexbo 299:- från IKEA
Vinglas svart 49:- från Åhlens
Hattask Hatty 225:- från Åhlens
Lampfot Dehli 595:- från Åhlens

Välkommen till min nya blogg

Foto: Frida Berglund

Hej,

jag heter Jenny, är 17 år och läser mitt andra år på gymnasieprogrammet hantverk/inredning som är en nystartad utbildning i Karlstad. Som en del i utbildningen arbetar vi praktiskt och gör APU på olika företag. Jag valde att göra min första praktikperiod hos Frida, som driver en av Sveriges största inredningsbloggar, för att få hjälp att starta min egen. Den heter Tiokvadat och ska handla om smarta lösningar på små ytor. Jag saknar bra bloggar för oss som inte har hunnit flytta hemifrån ännu, eller som bor lite mindre, kanske i studentrum eller i studentlägenheter. Här tänker jag dela med mig av smarta lösningar och snygga, praktiska möbler som man kan använda för att inreda mindre ytor. Hör gärna av dig om du har förslag och idéer.

Hoppas att vi ses snart igen!
Hälsningar Jenny

RSS 2.0